Kikärtsmjöl

Köp ekologiskt kikärtsmjöl i lösvikt hos oss på EKOspeceriet! Mjölet är fint pulverform och beige till ljusgul i färgen. Till smaken är den mycket mild och lite nötaktig.

kikärtsmjöl.jpg

Vad du kan tillaga med kikärtsmjöl 

Kikärtsmjöl används till både bakning och matlagning - salt och sött. Det kan användas för att förtjocka såser eller som äggersättning, vilket är perfekt för äggallergiker eller vegansk bakning och matlagning. 

Kikärtsmjöl i matlagning

Mjölet passar söta och salta rätter och är rikt på fibrer och protein. Det gör det till ett bra veganskt alternativ i köket. Rätter man använda mjölet till är exempelvis falafel, kryddiga och söta rätter eller varför inte platta kakor eller pannkakor.

Näringsvärde per 100 gram

Energi 1405 KJ / 336 kcal

Fett 5,9 g

- varav mättade fettsyror 1,1 g

Kolhydrater 44,3 g

- varav sockerarter 2,4 g

Fiber 15,5 g

Protein 18,6 g

Salt 0,060 g