top of page

Bivaxdukar

Bivaxdukar är det perfekta alternativet till plastfolie, och är som oftast tillverkade av återanvänt tyg och bivax. Hos oss hittar du bivaxdukar i flera former med många vackra färger och mönster, från de välkända svenska producenterna Mårda och Bee Wrappo.

En bivaxduk är ett otroligt användbart hjälpmedel i köket och kan användas till förvaring av allt möjligt. Packa in uppskurna grönsaker, resterna från middagen, täck en jäsande deg eller se till att den där andra halvan av avokadon håller sig grön och fin! 

pexels-ion-ceban-ionelceban-3194327.jpg

Bivax & återvunnet tyg

 

I vårt sortiment hittar du bland annat 3-pack fyrkantiga och runda bivaxdukar från Mårda. De är noggrant tillverkade av återanvänt bomullstyg och bivax, för minsta möjliga klimatpåverkan.

 

Och som en extra bonus: Eftersom tyget är återanvänt kommer bivaxdukarna i massvis av vackra mönster! Det finns alltså ett stort utrymme för att matcha och mixa dina dukar efter det de ska användas till, eller för att passa just din personlighet. Det tycker vi är tusen gånger roligare än tråkig, genomskinlig plast! 

Hur använder man en bivaxduk?

 

Är det första gånger du ska använda en bivaxduk kan det kännas lite förvirrande, eftersom duken inte "klistrar" på samma sätt som plastfolie gör. Så fort tekniken sitter är det dock hur lätt som helst! 

När du packar in eller försluter något gör du detta med hjälp av kroppsvärme från dina händer. Bivaxet formar sig snabbt, och behåller önskad form när det kyls ner till rumstemperatur eller placeras i kylskåpet. 

pexels-vlada-karpovich-4668363.jpg

Zero Waste - för dig som bryr dig!

 

EKOspeceriet är en zero waste-butik i Göteborg som drivs av grundaren Mariama och Jonas. Deras mission är att hjälpa fler att minska sitt förbruk av plast, genom att informera och göra klimatsmarta produkter mer tillgänliga. EKOspeceriet är tillägnad dig som bryr dig lite mer om miljön och planeten vi bor på.

 

Hos oss hittar du ett brett sortiment av produkter för ditt kök & hushåll, som ekologiska rengöringsprodukter, plastfri förvaring och doftljus tillverkade av naturliga ingredienser. Letar du efter något helt speciellt? Kom till vår butik i Mölndal och säg hej, vi hjälper dig mer än gärna vidare.

 

 Tillsammans kan vi göra skillnad!

bottom of page