top of page

Ris, Gryn & Pasta

Letar du efter ekologisk pasta, närproducerade havregryn eller ris i lösvikt? I vår mysiga Zero Waste butik i Göteborg hittar du ett noggrant utvalt sortiment av ekologiska varor i högsta kvalitet. Vi försöker alltid erbjuda lokalt producerade varor i första mån! Hos oss kan du till exempel hitta havregryn och mannagryn direkt från Wästgötarna, eller bovete från Sverige.

AdobeStock_218205225.jpeg

Varför välja ekologiskt?

Många frågar sig varför man ska välja ekologisk mat, och vilka fördelar som finns. Den första, och kanske viktigaste anledningen, är att ekologiska jordbruk släpper ut mindre koldioxid. Ett minskat utsläpp leder till mindre skador på vår miljö, som i sin tur bidrar till att växter och djur har det bättre.  Dessutom får ekologiska jordbruk inte använda sig av konstgödsel eller syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel. 

 

Hos oss på EKOspeceriet kan du alltid känna dig trygg med att få ekologisk mat i Göteborg av hög kvalitet. Vi kämpar för jorden och klimatet varje dag, och är därför väldigt stolta över att kunna erbjuda ett lättillgängligt sortiment av plastfria varor. Kom förbi vår Zero Waste butik i Mölndal så hjälper vi dig gärna vidare!

AdobeStock_64976600 (1).jpeg

Massor av pasta i lösvikt!

Hos oss hittar du massor av olika sorters pasta i lösvikt. Vi har allt från farfalle och penne till lasagneplattor och spaghetti. De flesta sorter finns som både vit och fullkornspasta, och självklart är allt ekologiskt! Letar du efter glutenfri pasta har vi t.ex. penne gjord på majsmjöl. 

Utöver pasta kan du även hitta olika sorters gryn, matkorn och ris i lösvikt hos oss. Hela listan över vårt ekologiska & plastfria utbud av detta hittar du här nedanför! Ta även en titt på mjöl i lösvikt, eller våra fräscha färskvaror

Vårt sortiment av ris, gryn & pasta:
 

Basmati råris

Bovete, hel

Bovete, hel (Sverige)

Bulgur

Couscous

Havre helkorn från Wästgötarna

Havregryn från Frebaco

Jasminris vitt

Fullkornspasta

Korn

Mannagryn dinkel från Wästgötarna

Pasta Farfalle

Pasta Lasagneplattor

Pasta Makaroner

Pasta Penne

Pasta Penne fullkorn

Pasta Penne fullkorn med ris

Pasta Penne med majs

Pasta Spagetti

Pasta Spagetti fullkorn

Pasta Spirelli

Pasta Spirelli fullkorn

Pasta Spirelli Tricolore

Pasta Strozzapretti röda linser

Pasta Tagliatelle

Popcorn

Ris Indica parboiled

Ris svart

Risottoris Arborio

Rispuffar

Råg hela frön

Rågflingor

Råris långkorn

Råris rött

Vete helt

Vildris

Äkta basmatiris vitt

AdobeStock_233014216.jpeg
bottom of page