top of page

Epsomsalt

Epsomsalt, även kallat för bittersalt, är rikt på magnesium och används bland annat som badsalt. Magnesium är naturligt muskelavslappnande, vilket gör epsomsaltet mycket effektivt när du behöver ett extra avkopplande bad eller fotbad.

 

Utöver det har ämnet även en renande egenskap, och kan med fördel blandas med grön lera, vit lera eller rasullera och användas som ansiktsmask. Huden absorberar nämligen magnesium hur enkelt som helst, och eftersom kroppen reglerar ämnet själv behöver du inte oroa dig för att överdosera. 

AdobeStock_204541448.jpeg

Epsomsaltets egenskaper:

​​

  • Rik på magnesium

  • Detox

  • Muskelavslappnande

  • Smärtlindrande

  • Mjukgörande

AdobeStock_249958983.jpeg

Hur används epsomsalt?

Vårt epsomsalt är helt rent och naturligt och blandas enkelt ut med vatten. Såhär använder du produkten på bästa sätt:

Helkroppsbad med epsomsalt

För ett avslappnande bad behöver du 4 dl epsomsalt som tillsätts direkt i badkaret. Kom ihåg att inte använda tvål i badet då det motverkar saltets effekt. Duscha heller inte av huden efteråt, och låt den lufttorka. Njut av ditt bad i minst 15-20 minuter och känn hur kroppen slappnar av. Med epsomsalt får du ett muskelavslappnande och smärtlindrande bad, samtidigt som det hjälper cellerna att rensa bort toxiner och tungmetaller.

Epsomsalt kan även ha god effekt för dig som lider av restless legs. Tack vare saltets avslappnande effekt bidrar det även till bättre sömn, då det med fördel kan användas innan sänggående.

Fotbad med epsomsalt

Tillsätt 1 dl epsomsalt i en hink eller bunke med varmt vatten, placera fötterna i vattnet och njut. Tillsätt gärna några droppar eterisk olja i vattnet och få en härlig doft på köpet. Detta fotbad motverkar förhårdnader, ömma och trötta fötter samt fotsvett.

Ekologiska varor i lösvikt 

Hos oss på EKOspeceriet erbjuder vi hela 90% av vårt sortiment i lösvikt. Vi driver vår zero waste butik i Göteborg med passion, och lägger stort fokus på rena och naturliga skönhetsprodukter. Det är med stolhet som vi presenterar ett brett utbud av veganska, ekologiska och plastfria varor, med allt från hygienprodukter och skönhet till naturgodis och färskvaror. 

För oss är det viktigt att informera vad våra skönhetsprodukter innehåller och var de kommer från. Alla våra skönhetsprodukter är helt rena, 100 % naturliga och kommer direkt till oss från tillverkaren utan mellanhänder. Du kan därför alltid känna dig helt trygg när du handlar hos oss, och säker på att du får en hållbar produkt som är snäll mot både dig och miljön.

bottom of page