top of page

Grön lera

Soltorkad grön lera från Sicilien som är 100 % naturlig och helt utan konserveringsämnen. Den gröna leran utgör en perfekt hår-, och ansiktsmask, speciellt för hy med akne, fet hy eller mogen hy.

 

Tack vare lerans renande och balanserande egenskaper får du en detox-effekt, då den snabb och effektivt absorberar smuts från dina porer. Grön lera kan även användas som grötomslag på ömma och inflammerade delar av kroppen.

Gröna lerans egenskaper:

​​

 • Mineralrik

 • Regenererar hudceller

 • Djuprengörande

 • Anti-inflammatorisk

 • Antibakteriell

 • Lindrande

 • Stimulerar kroppens immunförsvar

AdobeStock_31356223 (1).jpeg
AdobeStock_233788596 (2).jpeg

Gör din egen ansiktsmask!

​​

 1. Blanda leran med lika stor del vatten i ett skål. Använd inga metalliska föremål!

 2. Applicera på fuktig hud. Har du mycket känslig eller torr hud kan du smörja ansiktet med hibiskusolja eller arganolja innan applicering. 

 3. Låt verka i ca 5 till 10 minuter. Leran ska aldrig torka helt!

 4. Skölj av försiktigt utan att skrubba. 

Zero waste, vegansk & ekologiskt

 

Hos oss på EKOspeceriet lägger vi stort fokus på zero waste, vegansk och ekologiskt. Vi har ett stort sortiment av plastfria produkter som går att köpa i lösvikt, och våra skönhetsprodukter är inget undantag!

 

Du som är extra noga med vilka produkter du använder på din hud kan alltid känna dig trygg hos oss. Alla våra skönhetsprodukter är helt rena, 100 % naturliga och kommer direkt till oss från tillverkaren utan mellanhänder. Vi är stolta över att kunna presentera hållbara produkter som är snälla mot din hud, såväl som djur och miljö. Vi driver vår zero waste butik i Göteborg med passion, och vill vara ditt självklara val när du letar efter plastfria, veganska och ekologiska alternativ. 

bottom of page