Jordmandelmjöl
Köp ekologiskt, veganskt och glutenfritt jordmandelmjöl i lösvikt hos oss på EKOspeceriet! Jordmandelmjölet, som också kallas tigernötsmjöl, har en nötaktig smak och används i matlagning och bakning.
Jordmandemjölets fördelar
Jordmandelmjöl, som också kallas tigernötsmjöl & chufamjöl, har många fördelar och är ett bra alternativ till dem som är veganer och/eller äter glutenfritt. Mjölet är också ekologiskt, rik på protein, vitaminer, mineraler och fibrer.
Jordmandemjöl i mat & bakning
Jordmandelmjölet har en nötaktig smak och kan med fördel användas som ersättning för mandlar och andra nötter i matlagning och bakning. Jordmandelmjölet har också ett lågt GI vilket innebär att att det bryts ner långsammare i kroppen och ger en stabil blodsockerhöjning som vara längre. Detta är bra i kosten för diabetiker.
Näringsvärde per 100 gram
Energi 1673 KJ /400 kcal
Fett 23,3 g
- varav mättade fettsyror 6,7 g
Kolhydrater 63,3 g
- varav sockerarter 30 g
Fiber 6,7 g
Protein 4,3 g
Salt 0,01 g