Jordmandelmjöl

Köp ekologiskt, veganskt och glutenfritt jordmandelmjöl i lösvikt hos oss på EKOspeceriet! Jordmandelmjölet, som också kallas tigernötsmjöl, har en nötaktig smak och används i matlagning och bakning. 

Jordmandlar

Jordmandemjölets fördelar

Jordmandelmjöl, som också kallas tigernötsmjöl & chufamjöl, har många fördelar och är ett bra alternativ till dem som är veganer och/eller äter glutenfritt. Mjölet är också ekologiskt, rik på protein, vitaminer, mineraler och fibrer.

Jordmandemjöl i mat & bakning

Jordmandelmjölet har en nötaktig smak och kan med fördel användas som ersättning för mandlar och andra nötter i matlagning och bakning. Jordmandelmjölet har också ett lågt GI vilket innebär att att det bryts ner långsammare i kroppen och ger en stabil blodsockerhöjning som vara längre. Detta är bra i kosten för diabetiker. 

Näringsvärde per 100 gram

Energi 1673 KJ /400 kcal

Fett 23,3 g

- varav mättade fettsyror 6,7 g

Kolhydrater 63,3 g

- varav sockerarter 30 g

Fiber 6,7 g

Protein 4,3 g

Salt 0,01 g