Kikärtsmjöl
Köp ekologiskt kikärtsmjöl i lösvikt hos oss på EKOspeceriet! Mjölet är fint pulverform och beige till ljusgul i färgen. Till smaken är den mycket mild och lite nötaktig.
Vad du kan tillaga med kikärtsmjöl
Kikärtsmjöl används till både bakning och matlagning - salt och sött. Det kan användas för att förtjocka såser eller som äggersättning, vilket är perfekt för äggallergiker eller vegansk bakning och matlagning.
Kikärtsmjöl i matlagning
Mjölet passar söta och salta rätter och är rikt på fibrer och protein. Det gör det till ett bra veganskt alternativ i köket. Rätter man använda mjölet till är exempelvis falafel, kryddiga och söta rätter eller varför inte platta kakor eller pannkakor.
Näringsvärde per 100 gram
Energi 1405 KJ / 336 kcal
Fett 5,9 g
- varav mättade fettsyror 1,1 g
Kolhydrater 44,3 g
- varav sockerarter 2,4 g
Fiber 15,5 g
Protein 18,6 g
Salt 0,060 g