top of page

Rasullera

Rasullera, eller Rhassoul, är väldigt användbar till både huden och håret, tack vare sina utrensande egenskaper. Leran bokstavligt talat suger upp smuts och olja, vilket gör den till perfekt ingrediens i en ansiktsmask eller hårmask.

 

Rasullerans egenskaper:

​​

  • Mineralrik

  • Rengör på djupet

  • Vårdande

  • Sammandragande

AdobeStock_268774073.jpeg

Visste du att Rasullera har använts som skönhetsprodukt i över 1400 år? Idag är den minst lika populär, vilket bevisar att lerans goda egenskaper faktiskt fungerar. 
För dig som vill gå över från kommersiell hårvård till naturliga produkter kan rasullera underlätta processen. Leran tar nämligen effektivt bort rester från gamla hårvårdsprodukter, på ett helt naturligt sätt. Den rasullera du hittar hos oss kommer direkt från Marocko och är helt fri från konserveringsämnen. 

Hur används rasullera?

Rasullera kan användas på hela kroppen, antingen som mask eller för tvätt. Leran är hur enkelt som helst att använda!

Du blandar helt enkelt bara leran med ca. dubbel mängd vatten eller rosenvatten, mer behövs inte. Tänk på att leran sväller lite och får en krämig konsistens.

 

Du kan gärna prova dig fram och se vilken mängd vätska som passar bäst för den konsistens du vill ha. Vill man göra en större sats så håller denna i ca. två veckor i en sluten burk. Det uppstår en doft av lera när denna blötläggs, men oroa dig inte! Doften stannar varken kvar på hud eller i hår. Letar du efter recept på en ansiktsmask? Det hittar du strax här under!

AdobeStock_329904538 (1).jpeg

Ansiktsmask med rasullera

​​

Ingredienser:
1 msk rasullera


ca. 2 msk rosenvatten eller vatten

 

  1. Blanda leran med rosenvatten eller vatten i en skål till önskad konsistens. Blir den för tjock eller tunn är det bara att tillsätta mer vatten eller lera.

  2. Applicera ett lagom tjockt lager i ansiktet.

  3. Låt masken verka i 7-10 minuter utan att den stelnar. För att undvika detta kan du prata masken lätt med vatten eller rosenvatten. 

  4. Skölj av noga med ljummet vatten.

pexels-ready-made-3850512.jpg

Zero waste, vegansk &

ekologisk butik i Göteborg

EKOspeceriet är en zero waste butik i Göteborg med passion för rena och naturliga skönhetsprodukter. Det är med stolhet som vi presenterar ett brett sortiment av veganska, ekologiska och plastfria produkter. Vårt utbud innehållet allt från hygienprodukter och skönhet till naturgodis och färskvaror. 

Vi är alltid noga med att informera vad våra skönhetsprodukter innehåller och var de kommer från. Du som är extra noga med vilka produkter du använder på din hud kan därför alltid känna dig trygg hos oss. Alla våra skönhetsprodukter är helt rena, 100 % naturliga och kommer direkt till oss från tillverkaren utan mellanhänder. 

bottom of page