top of page

Sheasmör

Sheasmör kallas ofta för ”Kvinnans guld” och är en del av det afrikanska kulturarvet, där det används som en traditionell fettkälla för både hudvård och matlagning. För oss är det en skönhetsprodukt som är 100% vegetabilisk och producerad med stor noggrannhet och kunnighet som gått i arv i mångagenerationer. Sheaträd växer vilt och det tar ungefär 20 år från liten planta till att träden ger de första sheanötterna. Sheaträdet är respekterat och skyddas av byborna.

AdobeStock_573536426.jpeg

Vad används sheasmör till?

Sheasmörets egenskaper:

Sheasmör kan användas från topp till tå av hela familjen. Det passar utmärk till både babyvård och kroppsmassage, till torra läppar eller händer och fungerar bra på kroppen såväl som för hårinpackning.

  • Skyddar mot sol och vind

  • Mjukgörande & lugnande

  • Återställer balansen i torr eller skadad hud

AdobeStock_280151422 (1).jpeg

Var kommer sheasmör ifrån?

I vår zero waste butik i Mölndal hittar ni både sheasmör och många andra skönhetsoljor, som kommer från kvinnokooperativ i olika byar  i Västafrika.

 

Vi lägger stor vikt vid ekologiska produkter och hållbar produktion, både när det kommer till råvaror, miljö och arbetskraft. För oss är det även viktigt att vara så transparenta som möjligt med att informera var våra produkter kommer från, så att du kan vara helt trygg när du handlar hos oss. 

photo_village_6553687_0.jpg
bottom of page