Svarta bönor
Köp torkade svarta bönor i lösvikt hos oss på EKOspeceriet! Bönorna är ekologiska, har en fast konsistens och en nötig smak. Till utseendet är de svarta och ovala.
Så tillagar du torkade svarta bönor
Innan bönorna tillagas ska de sköljas av och blötläggas ca 8-12 timmar eller över natten. Koka sedan bönorna i nytt vatten på högsta värme och låt sedan sjuda i mycket vatten på lägsta värme i ca 60-90 minuter med locket på.
Svarta bönor i matlagning
De svarta bönorna har låg fetthalt, högt fiberinnehåll och är en bra proteinkälla med en nötig smak. Därför passar bönorna till klassiska rätter såsom soppor, chili, grytor, sallader, biffar och tillbehör som röror och bönpuré. Varför inte prova att tillaga en äkta klassisk Mexikansk rätt - där bönorna ursprungligen kommer från?
Näringsvärde per 100 gram
Energi 1317 KJ / 315 kcal
Fett 0,9 g
- varav mättade fettsyror 0,2 g
Kolhydrater 47,7 g
- varav sockerarter 2,1 g
Fiber 15,5 g
Protein 21,2 g
Salt 0,022 g