top of page

Tigernötolja

I vår zero waste butik i Mölndal, i Göteborg, hittar du ekologisk tigernötolja tillsammans med många andra ekologiska oljor och skönhetsprodukter. Alla våra skönhetsoljor är veganska och direktimporterade från Senegal, i Västafrika, där de tillverkas av ett kvinnokooperativ. 

EKOspeceriet är en ekologisk butik som lägger stor vikt vid plastfria produkter, och hela 90 % av våra varor säljs i lösvikt. Vi tycker det är oerhört viktigt med transparens och vill att du som kund ska känna dig helt trygg när du handlar hos oss. Därför informerar vi alltid om var våra produkter kommer från, samt hur de är producerade. 

Tigernötoljans egenskaper

 

Vår vildskördade och kallpressade tigernötolja är en fantastisk ekologisk skönhetsprodukt som kommer med många bra egenskaper. Som flera andra skönhetsoljor har även denna olja en hög halt av E-vitamin, som kan förbättra hudens elasticitet och göra den mjuk och smidig. Ekologisk tigernötolja används ofta som aftershave och rakolja, eftersom oljan har en egenskap av att begränsa hårväxt. 

AdobeStock_386412182.jpeg
AdobeStock_336987604.jpeg
bottom of page