Vetegluten

Köp ekologisk, proteinrik & vegansk vetegluten i lösvikt hos oss på EKOspeceriet! Baka bröd eller laga veganskt med vetegluten!

Vete.jpg

Vad är vetegluten

Vetegluten framställs genom att det "tvättas" och kvar blir bara veteglutenet som torkas och mals och är därmed koncentrerat och finkornigt. Glutenet är ett protein och är lågt på kolhydrater vilket är bra för dig som vill baka men undvika för mycket kolhydrater. 

Baka och tillaga med vetegluten

Vetegluten används som en stabiliserande bakingrediens och gör bröden väldigt fluffiga. Vetegluten kan också blandas med andra mjölsorter. 

Ska du göra din egen seitan (köttsubstitut) så är det vetegluten du ska använda - perfekt för veganska rätter!

Näringsvärde per 100 gram

Energi 1690 KJ / 404 kcal

Fett 5,9 g

- varav mättade fettsyror 1,1 g

Kolhydrater 8,4 g

- varav sockerarter 1,4 g

Fiber 1,0 g

Protein 78,8 g

Salt 0,250 g