top of page

Vetegluten

Köp ekologisk, proteinrik & vegansk vetegluten i lösvikt hos oss på EKOspeceriet! Baka bröd eller laga veganskt med vetegluten!

Vete.jpg

Vad är vetegluten

Vetegluten framställs genom att det "tvättas" och kvar blir bara veteglutenet som torkas och mals och är därmed koncentrerat och finkornigt. Glutenet är ett protein och är lågt på kolhydrater vilket är bra för dig som vill baka men undvika för mycket kolhydrater. 

Baka och tillaga med vetegluten

Vetegluten används som en stabiliserande bakingrediens och gör bröden väldigt fluffiga. Vetegluten kan också blandas med andra mjölsorter. 

Ska du göra din egen seitan (köttsubstitut) så är det vetegluten du ska använda - perfekt för veganska rätter!

Näringsvärde per 100 gram

Energi 1690 KJ / 404 kcal

Fett 5,9 g

- varav mättade fettsyror 1,1 g

Kolhydrater 8,4 g

- varav sockerarter 1,4 g

Fiber 1,0 g

Protein 78,8 g

Salt 0,250 g

EKOspecerit - ekologisk livsmedelsbutik i Mölndal

Öppettider:

Måndag - Fredag

Lördag

Söndag

DSC_0114.JPG

11:00 - 18:00

11:00 - 16:00

Stängt

Svensk Handel Dekal 2024 stor.png
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • TikTok
  • Telefon
  • Email

© 2025 EKOspeceriet.  All rights reserved

Bergmansgatan 14C     431 30 Mölndal       070 430 95 45       info@ekospeceriet.se

bottom of page