top of page

Vit lera

Vit lera, eller Kaolin som den heter, har sitt ursprung i Frankrike och är väldigt användbar inom hår-, och hudvård. Leran får sin ljusa färg eftersom den, i motsättning till andra sorters lera, inte innehåller järnoxid.

 

Resultatet blir en mild och mjuk vit lera som passar särskilt bra på känslig hud. Späd ut den vita leran med lite vatten och använd på röd och irriterad hud, babyrumpor, acne, ansiktsmask eller hårinpackning vid problem med hårbotten. 

AdobeStock_344085547.jpeg
AdobeStock_70816074 (1).jpeg

Vita lerans egenskaper:

​​

  • Mineralrik

  • Rengör på djupet

  • Lugnande

  • Sammandragande

Gör din egen ansiktsmask

med vit lera!

​​

  1. Blanda leran med lika stor del vatten i ett skål. Använd inga metalliska föremål!

  2. Applicera ett tjockt lager på fuktig hud. 

  3. Låt verka i ca 5 till 10 minuter. Leran ska aldrig torka helt!

  4. Skölj av försiktigt utan att skrubba. 

Zero waste, vegansk &

ekologisk butik i Göteborg

EKOspeceriet är en zero waste butik i Göteborg med passion för rena och naturliga skönhetsprodukter. Det är med stolhet som vi presenterar ett brett sortiment av veganska, ekologiska och plastfria produkter. Vårt utbud innehållet allt från hygienprodukter och skönhet till naturgodis och färskvaror. 

Vi är alltid noga med att informera vad våra skönhetsprodukter innehåller och var de kommer från. Du som är extra noga med vilka produkter du använder på din hud kan därför alltid känna dig trygg hos oss. Alla våra skönhetsprodukter är helt rena, 100 % naturliga och kommer direkt till oss från tillverkaren utan mellanhänder. 

bottom of page